Welke soorten pvc vloeren zijn er?

pvc visgraat vloer

Een nieuwe vloer in je huis kan best een uitdaging zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten om uit te kiezen.Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer in huis. Dit komt omdat een PVC vloer veel voordelen heeft. Was alleen al kijken naar de prijs van een gemiddelde PVC vloer dan valt deze in het niet bij bijvoorbeeld een tegelvloer of een parketvloer. Maar niet alleen de prijs is zwaarwegend. Ook andere belangrijke zaken spelen mee waardoor mensen besluiten om een PVC vloer te laten leggen in een huis. Zo is er in de enorme variëteit in het aantal verschillende afbeeldingen dat kan worden gedrukt op de bovenzijde van de pvc vloer. Je kunt op die manier dus alle mogelijke soorten vloeren nabootsen. Hou je van pakket? Of hou je juist van een marmeren vloer? Alles kan op het oppervlak van een PVC vloer. Omdat de keuze zo ontzettend reuze is, is het soms moeilijk om te bepalen waar je nu precies op moet letten als je op zoek gaat vandaag een PVC vloer voor bij jou in huis. Daar zullen we in dit artikel op ingaan.

pvc visgraat vloer

Waar let je op bij de aanschaf van een PVC vloer?

Om te beginnen bepaal je welke soorten pvc vloeren er zoal zijn. Om te beginnen is er natuurlijk de standaard uitvoering van een PVC vloer. Deze vloer zal moeten worden gelegd en gelijmd. Ook moeten de panelen in de juiste volgorde aan elkaar worden gelegd. Daarnaast is er ook het zogenoemde klik pvc. Qua materiaal is het het zelfde, maar het is een stuk makkelijker plaatsen. Het klik pvc, zoals de naam al suggereert, is makkelijk in elkaar te klikken door een handig klik systeem. Dit bespaart een hele hoop tijd tijdens het aanleggen van de vloer. Het maakt het ook erg gemakkelijk om zelf te doen.

Of ga je liever voor luxe?

Voorheen was een visgraatvloer bijvoorbeeld niet bereikbaar voor veel mensen met een smalle beurs. Met de komst van de pvc visgraat vloer is dat inmiddels wel anders. Je hebt alle voordelen van het uiterlijk van een visgraatvloer, en ook alle voordelen van de prijs en de kwaliteit van een PVC vloer bij een pvc visgraat vloer.